BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde su ürünleri avlanma yasağı 15 Mart’ta başlayacak. Su ürünleri avlanma yasağına sayılı günler kala ilgili kurumların temsilcileriyle bir araya gelen Beyşehir..
BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde su ürünleri avlanma yasağı 15 Mart’ta başlayacak. Su ürünleri avlanma yasağına sayılı günler kala ilgili kurumların temsilcileriyle bir araya gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, bu yıl 3 ay devam edecek sözkonusu süreçte kaçak balık avına karşı her türlü tedbiri alacaklarını, gerekirse sivil istihbaratı da devreye koyarak, bunun önüne geçileceğini ve toplumun her kesiminden bu konuda duyarlılık ve hassasiyet beklediklerini söyledi.
Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün başkanlık ettiği toplantıya Beyşehir Gölü’ne sınırı olan ilçelerin ilçe ve belde belediye başkanları, köy muhtarları, ilçe gıd, tarım ve hayvancılık müdürlüğü yetkilileri, jandarma ve emniyet teşkilatı mensupları, su ürünleri kooperatifi temsilcileri ile ilgililer katıldı.
Toplantıda bu yıl 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan avlanma yasağı konusu masaya yatırıldı.
Toplantının amacının; avlanma faaliyetini yasaklama ya da serbest bırakma faaliyeti olmadığının altını çizerek konuşmasına başlayan Kaymakam Başıbüyük, mevcut hukuki zemin ve prosedürü uygulamak için nasıl bir çalışma yapılacağı konusunda ilgili kurullar ve göle kıyısı olan ilçeler arasında nasıl bir koordinasyonun sağlanacağının belirlenmesi amacıyla bir araya geldiklerini vurguladı.
BALIK KAÇAKÇILIĞINA SIKI TAKİP
Bu sene, yasak dönemde kaçak ağ avcılığına karşı çok sıkı tedbirler alacaklarını da belirten Başıbüyük, bu konuda daha teknik bir çalışma yürüteceklerini ifade etti. Beyşehir Gölü’ndeki su ürünlerinin korunmasının bu bölgede yaşayan ve bu işle uğraşan insanların gelecekteki ekmek kapısı olduğunu dile getiren Başıbüyük, “Göl bizim için çok önemli. Eğer korumak gerekiyorsa, herhangi bir uyuşturucu imalatı, sevki nasıl takip ediliyorsa, bu yasak dönemde balık kaçakçılığı da öyle takip edilecek. Gerekirse sivil istihbaratı da devreye koyarak çok sıkı bir takip yaptırmayı düşünüyoruz.”dedi.
Bu konuda, köy muhtarları ile kırsalda görev yapan kamu görevlilerinden de öncelikli olarak şikayet ve ihbar beklediklerinin altını çizen Başıbüyük, bu konuda toplumun her kesiminde duyarlılık ve hassasiyet beklediklerini söyledi. Bu konunun üzerine gideceklerini, gerekli çalışmayı hiçbir müsamahaya izin vermeden yürüteceklerini anlatan Başıbüyük, şunları kaydetti: “Bunun kamuoyu tarafından da bilinmesini arzu ediyoruz. Çarşıda pazarda yasak dönemde balık satışlarıyla ilgili de gerekli tedbirleri alacağız. Biz balığın Beyşehir’de Toparmut bölgesindeki Sarıöz Çayı’nın göle girdiği alanda, Yeşildağ yolu üzerinde göl tarafında hiçbir şekilde olta ile ya da başka türlü avcılığına müsaade etmeyeceğiz. Yolun diğer tarafında ve Çarşamba kanalında olta meraklılarına herhangi bir müdahalemiz olmayacak. Yolun göl tarafında ise yasak prosedürünü uygulayacağız. Ayrıca, göl suları yükseldiğinden, vatandaşların ekip diktiği alanlar da var. Burası göl olarak değerlendirilecek ve zaten balığın yumurtlama bölgesi de olduğundan buralarda köylülerin veya başka kişilerin balık avlamasına da müsaade etmeyeceğiz.”
Amatör amaçlı su ürünleri avcılığı düzenleyen tebliğ gereği sudak 15 Mart – 30 Nisan, Sazangiller 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında olta ile avcılığı yasaktır. yasak sonrası serbest zamanlarda uygulanan kurallar çerçevesinde Beyşehir Köprüsü ile Karaburun mevkisi arasında ve Beyşehir Gölünün Batı kısmında, Pereme ile Sulak mevkisi arasında olta ile balık avlanabilir.
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)