BEYŞEHİR – Konya Musiki Derneği, üyelerine yönelik Beyşehir gezisi düzenledi. Gezinin ilk ziyaret durağı Beyşehir İzcilik Tesisleri olurken, piknik keyfi de yaşayan dernek üyeleri, etkinliğin sonunda..
BEYŞEHİR – Konya Musiki Derneği, üyelerine yönelik Beyşehir gezisi düzenledi. Gezinin ilk ziyaret durağı Beyşehir İzcilik Tesisleri olurken, piknik keyfi de yaşayan dernek üyeleri, etkinliğin sonunda göl üzerinde yat gezisine katıldı.
Göl üzerindeki tekne turunda çaldıkları enstrümanları ile Türk musikisinin güzel eserlerini seslendiren koro mensupları, zaman zaman hareketli parçalarda da oynayarak doğal güzellikler arasında günün keyfini çıkardı.
Konya Musiki Derneği Başkanı Celalettin Kara, yaptığı açıklamada, geçen yıl da geldikleri Beyşehir’i çok sevdiklerini vurgulayarak, “Dernek olarak bu yıl Beyşehir’e düzenlediğimiz ikinci gezimiz oldu. Eşrefoğulları’nın başkenti Beyşehir gerçekten gölüyle, doğasıyla doyulmaz güzellikte bir yer. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz.”dedi.
Göl üzerinde musiki icra etmenin kendilerine bir başka güzellik yaşattığını aktaran Kara, Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirdikleri konserden bazı eserleri göl üzerindeki gezi esnasında yat üzerinde seslendirerek sanatçı arkadaşlarıyla beraber doğanın güzelliğinde bu sanatı icra etmenin daha bir güzel olduğuna tanıklık ettiklerini söyledi.
UNUTULMUŞ ESERLERİ SESLENDİREREK TOPLUMA KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR…
Dernek ve dernek çalışmalarından da söz eden Kara, 7’den 77’ye her yaş ve her meslek grubundan insanlarla aynı çatı altında buluştuklarını belirterek, “Biz bir aile gibiyiz. Derneğimiz, uyumuyla, ahengiyle, üyeler arasındaki sevgi bağı ile görülmeye değer güzellikler sunuyor. Uzun yıllardır faaliyet yapıyoruz. Genelde Klasik Türk müziğini icra ediyoruz. Şefimiz Prof.Dr.Mevlüt Yaşar Kaltakcı Bey sağolsun, bize bu musikinin zevkini aşıladı. Elimizden geldiğince Türk müziğinin unutulmaya yüz tutmuş eserlerini seslendirerek topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de biz geçmiş kültürümüze bağlı, geleceğe umutla bakan bir nesil yetiştirmek niyetiyle ve arzusu ile çalışıyoruz. Buradan musikiye ilgi duyanlara mesajımız ise; musiki kendi müziğimiz, kültürümüzdür. Biz bu harikayı öğrenirsek kendi öz kişiliğimize ve benliğimize kavuşuruz ve bu benliği kazandıktan sonra da ileriye daha umutla bakabiliriz. Ben böyle düşünüyorum. Özellikle bu müzik ve kültür, bizleri çok daha böyle geçmiş ve geleceğiyle barışık bir toplum haline de getiriyor.”ifadesini kullandı.
BEYŞEHİR’İN GELECEĞİ UMUT VERİCİ…
Kara, İzcilik Tesisleri’ne gençlik yıllarında gelip izcilik faaliyetlerinin içerisinde olduğunu da hatırlatarak, “Her sene bu tesislere geliyorduk. Dernek üyesi arkadaşlarımızı buraya götürerek oranın zevkini ve tadını da yaşatmak istedik. Ayrıca, yöreyi de tanıtmış olduk. Beyşehir’in geleceği gerçekten umut verici. Gerek turistik, gerek ekonomik açıdan geleceği çok umut verici bir şehir. Biz elimizden geldiğince bu beldeyi tanıtabilirsek, bundan büyük kıvanç duyacağız.”dedi.
Derneğin üyesi ve eski başkanlarından emekli öğretmen Cengiz Göçmen de, 1984 yılında kurulan derneğin çok elit ve seçkin bir kadrosunun bulunduğunu belirterek, “Kaprissiz, birbirini seven sayan güzel insanlardan oluşan bir dernekte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yılda birkaç sefer güzel konserler de veriyoruz. İlçelere de gittiğimiz oluyor. Güzel bir gezi oldu.”dedi.
Konya Musiki Derneği Korosu Şefi, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mevlüt Yaşar Kaltakcı da, bahar konserinin ardından kaynaşmayı artırmak amacıyla bu tür piknik türü geziler düzenlediklerini vurgulayarak, “Beyşehir’e iki yıldır geliyoruz ve burada çok mutluyuz. Gezimizi tekne turu ile tamamlıyoruz.”diye konuştu. (Haber Ali Rıza Önses)
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)