BEYŞEHİR-Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından müşterek olarak Konya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde açılan ilk kurs olan Beyşehir’deki eğitimlerde 6331 Sayılı..
BEYŞEHİR-Beyşehir Halk Eğitim Merkezi ile Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından müşterek olarak Konya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde açılan ilk kurs olan Beyşehir’deki eğitimlerde 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında orman yangınları ve kırsal alan yangınları ile mücadele eden personelin alması gereken iş güvenliği konuları ele alındı.
Kursta, yangın personeline iş güvenliği uzmanı İbrahim Harmancı, Yangın Uzmanları Orman Mühendisleri Salih Şişman, Halil Kabakcı ve Ramazan Arslan ile İşletme Müdür Yardımcısı Tolgay Dursun ile İşletme Şefi Turgut Muz tarafından eğitim verildi. Personele, eğitimde yangın türleri, nedenleri, yangın organizasyonu, haberleşme, iş güvenliğinin amacı, tanımı, önemi, ilk yardım, orman yangınlarında çalışan personelin iş güvenliği ve sağlığı ile çalışanların yangında nasıl davranmaları gerektiği konularında teorik ve pratik bilgiler uygulamalı olarak anlatıldı. Beyşehir Orman işletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açıklamada, yangınlarda görevli orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve yangın işçilerine yönelik kursta toplam 56 saat süreli ders verildiğini bildirdi. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre orman yangınları ve kırsal alan yangınları ile mücadele eden personelin alması gereken iş güvenliği eğitimleri için Orman Genel Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığı (Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü) nezdinde yapmış olduğu girişimler nedeniyle kursun açıldığını dile getiren Arık, “Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Seydişehir İlçesinde de Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü kanalıyla aynı zamanlı kurs açılmış olup, bu kursta ta eğitimler Yangın Uzmanı Abdülkerim Koçaş ve iş güvenliği uzmanı Hüseyin Yıldız tarafından verilmiştir.
Yangında görevli Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve yangın işçilerine yönelik eğitimde, 24 saat İş Güvenliği ve Sağlığı, 32 saat orman ve kırsal alan yangınlarına müdahale konularında olmak üzere toplam 56 saat ders verilmiştir. Ayrıca Konya Orman Bölge Müdürlüğü Makine Mühendisleri de eğitimin uygulama kısmına katılarak, arazözlerin ekipmanlarının tanıtımı, pompa kullanımı ve sürüş teknikleri konularında da eğitim verilmiştir. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara eğitim sertifikaları verilecektir” diye konuştu.
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)