ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de İlginç Telefon Dolandırıcılığı

BEYŞEHİR – Kendilerini “polis, savcı” olarak tanıtmak suretiyle telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin son mağduru ilçeye bağlı Bayavşar mahallesinde büyükşehir belediyesinde otobüs şoförü olarak görev yapan 46 yaşındaki İdris Kartal oldu. ..

Beyşehir’de İlginç Telefon Dolandırıcılığı

BEYŞEHİR – Kendilerini “polis, savcı” olarak tanıtmak suretiyle telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin son mağduru ilçeye bağlı Bayavşar mahallesinde büyükşehir belediyesinde otobüs şoförü olarak görev yapan 46 yaşındaki İdris Kartal oldu.
       Kartal’ın telefon numarasına aracının sanayi sitesinde bakımını yaptırdığı esnada ulaşmayı başaran kişiler,  kendilerini “polis” olarak tanıtıp, verdikleri hesap numarasına üzerinde para olmadığını belirtmesi üzerine, kredi kartından kredi çektirip dolandırdı.
        Kartal, Beyşehir PTTbank ATM’sinden çektiği 3 bin liranın 2 bin lirasını dolandırıcıların hesabı yerine yanlışlıkla başka bir hesaba aktarınca  daha fazla mağdur duruma düşmekten kurtuldu. Doğru hesaba giden bin liranın ise dolandırıcıların eline geçmesine mani olamadı.
       Beyşehir’deki ilginç telefon dolandırıcılığı olayını engellemek için uğraş veren İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş  ekipleri de ailesinin kolluk kuvvetlerini haberdar etmesi üzerine harekete geçti.
       Kartal’a önce cep telefonundan “dolandırılıyorsun, dikkat et ben jandarma” yazılı SMS  mesajı gönderip ulaşmaya çalışan Jandarma ekipleri, bununla da yetinmeyerek Beyşehir Belediyesi’nden uyarısı anonsu yaptırdı. Hoparlörlerden “İdris Kartal, konuşmakta olduğunuz telefonunuzu acilen kapatıp İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitmeniz ilan olunur” şeklinde birkaç kez  yapılan anonsları ilçe merkezinde herkes duydu, ancak mesaj ve uyarıları dikkate almayan Kartal dolandırılmaktan kurtulamadı. 
        Mağdur Kartal; gazetecilere yaptığı açıklamada: Sanayide iken kendisini arayan kişilerin “polisiz, savcıyız” diyerek tanıttığını belirterek, “Üzerimde para olmadığını söyleyince, hangi kredi kartını kullandığımı sordular. Sonrasında beni postaneye yönlendirdiler. Telefonu kapatmamamı ve heyecanlanmamamı istediler. Tanımadığım bir ismi sordular, ‘tanımıyorum’ deyince,  ‘ bu para devletin parası,  sizin hesabınızdan para çekilmiş, bu parayı ödememiz lazım’ dediler. Param olmayınca kredi kartımdan kredi çektirdiler. Bin ve 2 bin lira olarak ayrı ayrı havale yaptım, ancak 2 bin liralık havaleyi yanlış hesaba yatırınca dolandırıcılara 3 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Zararımız bin lira oldu. Karakola giderek dolandırıcılardan şikayetçi oldum” dedi.
         Jandarmanın gönderdiği uyarı mesajını telefon kulağında görüşme yaptığı için dikkate almadığını, belediyenin anonslarını duyduğunda ise işlemlerin o anda yapılmış olduğu için mağdur olmaktan kurtulamadığını anlatan Kartal, yanlış havale yapmasının ise bin 2 bin lira daha dolandırılmasının önüne geçtiğini söyledi. Kartal, jandarmanın yanı sıra başka bir ilde uzman çavuş olarak görev yapan oğlunun da kendisine telefonla ulaşarak dolandırıldığı uyarısını yapmasına rağmen dolandırıldığını belirtti.
         Kartal, “Postaneden aradılar, yanlış havale yaptığım 2 bin liranın masrafı çıktıktan sonra kalan bölümünü gidip alabileceğimi söylediler.  Bana kredi kartımdan 3 bin lira çektirdiler, bunun faizini de bana ödetecekler. Ben dolandırıldım ama başkaları beni görsün ve dolandırılmasın, dikkatli olsunlar” şeklinde konuştu.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL