BEYŞEHİR – HEM tarafından açılan 64 saat süreli ilk kademe Osmanlıca kursuna toplumun her kesiminden bireyler yoğun ilgi gösteriyor. HEM Müdürü Süleyman Siper de kurs verilen sınıfta kursiyerlerin arasına oturarak..
BEYŞEHİR – HEM tarafından açılan 64 saat süreli ilk kademe Osmanlıca kursuna toplumun her kesiminden bireyler yoğun ilgi gösteriyor. HEM Müdürü Süleyman Siper de kurs verilen sınıfta kursiyerlerin arasına oturarak Osmanlıca eğitimi alıyor.
Beyşehir Kaymakamlığı’nın himayesinde, İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri işbirliğinde başlatılan kurs hakkında açıklama yapan HEM Müdürü Süleyman Siper, son dönemde Osmanlıca’nın artık Türkiye’nin gündeminde yer alan bir ders konusu olduğunu vurgulayarak, “Bana göre de geç kalmış bir gündem; çünkü Osmanlıca bizim geçmişimiz, köklerimiz, malum kökü olmayanın geleceği de olmaz. Bu anlamda bizlerde belki Konya ilçeleri arasında çok ön adım alan bir çalışma başlattık”dedi.
HEM bünyesinde açılan kursa imamlık ve öğretmenlik yapan, devlet memuru, öğrenci ve bayanların da yer aldığı toplumun her kesiminden kursiyerin katıldığını vurgulayan Siper, “Ben de acizane kursiyer olarak buradayım. Çok istiyorum Osmanlıca’yı iyi bir şekilde öğrenmek. En azından ‘dedemin kabrini okumak istiyorum’ dedi bir arkadaşımız. En basitinden buradakilerin bir çoğunun dededen kalma el yazmaları, kitabeleri var, bunları okumak istiyorlar. Konya da bu manada çok ayrı bir şehir, Selçuklu’nun başkenti. Her türlü Osmanlı’ya teşne olan her şey var. Medreseler, hanlar, hamamlar, kitabeler, yazılar, çiziler var. Bir de Konya’nın bir duyarlılığı var. Biz bu anlamda bir şeyi başlatmış olduk.Duyarlılık gösteren katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.”dedi.
HEM olarak Beyşehir’de Osmanlıca kurslarını aralıksız olarak devam ettirmeyi düşündüklerini de dile getiren Siper, bu kursları okullarda ve her kesimden insanlar arasında yaygınlaştırmayı planladıklarını söyledi. Halen devam eden kursun birinci kademe bir öğretim programı olduğunu, bunun ikinci kademesini de açmak istediklerini, akademik Osmanlıca çalışmak isteyenler olduğunu vurgulayan Siper, bu anlamda da ihtiyaca cevap vermek istediklerini kaydetti. Siper, kendisinin de kursiyer olması konusunda ise, yaptıkları mesleğin öğretmenlik olduğunu hatırlatarak, “Öğrencilik de farklı bir güzellik, bazı bilgileri tazeliyoruz. Ne bileyim sınıf ortamında sırada oturmanın hazzını yaşıyoruz. Yeni şeyler öğrenmenin keyfini yaşıyoruz. Dostluklar gelişiyor, yeni arkadaşlarla tanışıyoruz. Mükemmel bir şey, ben herkese hararetle tavsiye ediyorum”diye konuştu.
Osmanlıca Kursu Öğretmeni Hande Taşcı da, son dönemde gündemde olan Osmanlıca dersinin bundan sonra tüm liselerde görülmesinin gündemde olduğunu vurgulayarak, “Biz bir altyapı yapmış olmak amacıyla başlamış bulunmaktayız. Tüm bireylere hitap eden bir kurs bu. Kurs bittikten sonra öğrencilere yönelik olarak açacağız. Gündüz ve akşam saatlerinde yine kurslarımız devam edecek. İkinci, üçüncü kurlar devam edecek. Daha ileri seviyelerde kurslarımız olacak. Osmanlıca, herkesin öğrenmesi gereken bir ders, daha önceki atalarımızdan, dedelerimizden kalan eserleri okumak açısından, geçmişimizi daha iyi öğrenmek açısından daha iyi olacatır herkes için. Şu anki öğrencilerimiz çok iyi, iyi gidiyoruz, umarım bundan sonrakilerde öyle olur. Zaten çok zor değil, Arapça’yı bilen herkesin kolaylıkla öğrenebileceği bir dil Osmanlıca. 64 saatlik bir ders saatimiz var, bu sürede Osmanlıca öğrenilebilir. Daha sonra ise yine ikinci kurda 64 saat olmak üzere onda daha ileri seviyede dersler düşünüyoruz.”dedi.
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)