Karşıyaka, Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’tan itibaren ticari avcılığın yanı sıra sportif olta avcılığına getirilen yasaklamanın bölgedeki kanal boylarında sözkonusu olmadığını bildirdi. Kanal boylarında olta avcılığına..
Karşıyaka, Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’tan itibaren ticari avcılığın yanı sıra sportif olta avcılığına getirilen yasaklamanın bölgedeki kanal boylarında sözkonusu olmadığını bildirdi. Kanal boylarında olta avcılığına engel bir halin bulunmadığını belirten Karşıyaka, ancak kanal kenarlarında suyun göle döküldüğü 50 metrelik mesafe sınırına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu bölgelerde avlanılmamasını istedi.
Olta avcılarının bu tutkularını kanal boylarında giderebileceğini ifade eden Karşıyaka, Beyşehir Gölü’nde uygulanan yasaklamanın ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili tebliğleri gereği olduğunu, kurum olarak bu yasağı serbest etme ya da kaldırma gibi bir yetkilerinin bulunmadığını anımsatarak, “Kamuoyunda olta avcılığına yasağın İlçe Kaymakamlığımız tarafından getirildiği gibi yanlış bir algılama sözkonusu. Oysa, ne ilçe kaymakamlıkları ne de ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin bu yasağı koyma ya da kaldırma gibi bir yetkisi sözkonusu. Kurum olarak bizler sadece bakanlığımız tarafından getirilen müeyyideleri uygulamakla mükellefiz.”dedi.
Karşıyaka, Beyşehir Gölü’nde ticari avcılığın yanı sıra olta avcılığına yasağın süresi dolana kadar kesinlikle müsaade etmeyeceklerini, bu konudaki denetim ve kontrolleri güvenlik güçlerinin de desteğiyle sıkı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.
Bakanlık tarafından 15 Mart’ta uygulamaya konulan yasağın sadece Beyşehir Gölü’nde değil 34 ildeki bütün iç sularda da halen uygulanmasının sürdüğünü de anımsatan Karşıyaka, şunları kaydetti: “Gölde olta avcılığında geri adım atılması diye bir şey sözkonusu değil. Buna zaten yetkimiz de yok. Olta avcısı, olta ile avlanmanın balık neslinin üremesine zararı olmadığını iddia ediyor. Oysa, yasak dönemde yumurtası olan bir dişi balığın bile avlanması bizce çok önemli. Çünkü, bir dişi balık en az 250 bin adet yumurta bırakıyor. Bu balık avlanmamış olsa balık neslinin artmasına yapacağı katkıyı bir gözünüzün önüne getirin. Bu az sayı mıdır? Lütfen bunu göz önünde bulunduralım. Bu konuda kesinlikle taviz yok. Nitekim geçtiğimiz günlerde olta ile avlanmak için Afyon ve Konya illerinden gelen 5 olta avcısına toplam 8 bin lirayı geçen bir cezai müeyyide uygulandı. Beyşehirli hemşehrilerimizin ise yasak başladığından bu yana kurallara uyduğunu görmek bizleri oldukça sevindiriyor. Kendilerine bu duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz. Bu arada, sadece olta avcılığını denetlemiyoruz. İşte son olarak dün güvenlik güçlerimizle müşterek yaptığımız kontrollerde Yeşildağ açıklarında göle serilmiş olan 2 bin 100 metrelik iki ayrı balıkçı ağını tesbit ettik ve takılan bir miktar balıkla birlikte el koyduk. Balıkları milli emlak müdürlüğümüze teslim ettik. Yani yasak dönemde hem ticari, hem de olta balıkçılığına yönelik denetim ve kontrollerimiz gerek göl üzerinden, gerekse karadan olmak kaydıyla bundan böyle de sürecek.”
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)