Derbent Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte Konyalı kayak tutkunları ve bir grup öğrenci, nisan ayının ortasında kayak keyfi yaşadı. Kayak malzemeleri ile kayak keyfi yaşayanların yanı sıra, naylon, çuval..
Derbent Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte Konyalı kayak tutkunları ve bir grup öğrenci, nisan ayının ortasında kayak keyfi yaşadı. Kayak malzemeleri ile kayak keyfi yaşayanların yanı sıra, naylon, çuval ve poşetler üzerinde kayarak bu keyfe ortak olan öğrenci grupları ise renkli görüntüler oluşturdu.
Etkinlik kapsamında Aladağ’ın 2 bin metre yüksekliğine ulaşım, arazi yolundan minibüslerle sağlanırken basın mensupları ve kayak tutkunları varış noktasına bir süre dağda tırmanarak ulaştı. Aladağ’ın yükseklikleri, ulaşım esnasında ilkbahar mevsimi ile beraber açarak filizlenen çiğdemler, beyaz ve yeşil örtüsüyle birlikte doğada oluşturduğu kartpostallık görüntüler ile de dikkat çekti.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeyi tanıttı. Konya’ya sadece 30 dakika mesafedeki Aladağ’ın bölgenin saklı bir hazinesi gibi olduğunu belirten Acar, yaptıkları girişim üzerine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu yetkililerinin bölgedeki inceleme ve çalışmaları sonunda kış sporları için çok uygun bir mekan olduğunun hazırlanan raporlar doğrultusunda ortaya çıktığını anlattı. Acar, Aladağ’a önümüzdeki günlerde tekrar gelecek yetkililerin burada fiziki çalışmalar yürüteceklerini, parkur alanları, otel teleferik sistemlerinin yerlerinin belirlenmesi ile diğer çalışmaların yapılacağını belirtti.
Konya İl Özel İdaresi’nin de Aladağ’ı kayak merkezi haline dönüştürülmesi için yatırım programına aldığını anımsatan Acar, yatırım programı ile ilgili şu anda bu ay içerisinde son çalışmaların yapılacağını vurguladı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün burada altyapı, teleferik ve parkur çalışmalarını yapmasının ardından özel idarenin ise yatırım programı içerisinde otel yapılmasının da sözkonusu olduğunu belirten Acar, ancak kendilerinin Konya’nın Türkiye gündeminde kış sporlarında daha önemli rol alması için büyük yatırımcıları bölgeye çekebilmek istediklerini kaydetti.
Bu anlamda öncelikle basın mensuplarına bölgeyi gösterip ikna ettiklerinde, onların da Türkiye’yi ikna edeceğini düşündüklerini anlatan Acar, yetkililerin kendilerine bir kayak merkezi için yılda 45 günlük süren yeteceğini belirttiğini, oysa Derbent Aladağ’da yaklaşık 3,5-4 ay kadar kayak yapılabilecek kadar kar olduğunu vurguladı. Türkiye’ye ilk kar yağdığında Aladağ’a da kar düştüğünü ekleyen Acar, geçtiğimiz günlerde Erzurum’da yapılan kış olimpiyatlarında kar sıkıntısı yaşanırken, Derbent’te çok rahatlıkla kayak yapacak karın olduğunu vurguladı.
Acar, açıklamasında, kış sporlarının son dönemde reytinginin de yükseldiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:
“İnşallah Aladağ, İç Anadolu Bölgesine kış sporları konusunda hizmet verecek. Bu, Konya’mızın önemli bir projesi olacak. Hedefimiz; bu güzellikleri bütün insanlarla paylaşmak. Diğer taraftan, bölgemizin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir rol almak. Burası Konya’da kış sporları için en uygun yer. Dolayısıyla büyük getirileri olacağını, insanların burada mutlu olacağını düşünüyoruz. Kışın sadece kış sporları yapmakla kalmayacaklar, burada doğa turizmi hız kazanacak, özellikle önemli futbol takımlarımızın kamp yapabileceği alanlar oluşabilecek, yürüyüş, treeking sporları ve avcılık alanları ile birçok yönden de bu potansiyel değerlendirilebilecek.”
Bu arada, etkinlik çerçevesinde dağın yamaçlarında kayak yapan kayak tutkunu Hakan Kaynaroğlu ise, özellikle Nisan ayının ortasında kayak yapacak böylesine güzel bir karı bulmanın çok güzel olduğunu vurgulayarak, “İnşallah Konyamıza bu kayak merkezi nasip olur. Biz Konya’da 200 kişilik bir grubuz ve kayak için genelde Isparta Davraz’a gidiyoruz. Bundan sonra inşallah Derbent’e geliriz.”dedi. (Ali Rıza Önses)
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)