ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

41. Yılında Coşkulu Akademik Açılış

BEYŞEHİR – İki fakülte, 2 yüksekokulun yer aldığı kampüsteki yeni kademik yılın açılış törenine SÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Emniyet..

41. Yılında Coşkulu Akademik Açılış

BEYŞEHİR – İki fakülte, 2 yüksekokulun yer aldığı kampüsteki yeni kademik yılın açılış törenine SÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Emniyet Müdür Vekili Ramazan Üstün, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah Öztürk, Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Acar, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Mehmet Zengin, Ali Akkanat MYO Müdürü Okutman Dr.Oktay Nar, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Ali Akkanat Kampüsü’ndeki fakülte ve yüksekokullara ismini veren hayırsever Ali Akkanat’ın hayırsever işadamı kardeşi Kamil Akkanat, akademisyenler, kurum amirleri, STK ve siyasi partilerin temsilcileri,üniversite öğrencileri katıldı.

Kampüste, Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterileri ile başlayan tören Ali Akkanat İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda  devam etti. Burada  kürsüye gelen SÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, konuşmasında, 15 Temmuz darbe  girişiminin ardından kamuoyunda ortaya atılan yeni darbe kalkışması iddialarına değindi. Bundan sonra silahla, topla, tüfekle bu ülkeye kimsenin saldıramayacağını vurgulayan ve bundan emin olunmasını isteyen Şahin, “Darbe olacakmış, şu olacakmış, bu olacakmış, yok öyle bir şey. Bu millet ne olduğunu gösterdi, artık onun sökmeyeceğini biliyorlar. Ne olabilir; korku, panik oluşturabilirler, ne olabilir ekonomik kriz oluşturabilirler,  kusura bakmasınlar, biz milletiz,  bizim 5 bin yıllık tarihimiz var,  tarihte kurduğumuz devletler var,  devlet geleneğimiz var bizim,  biz her durumda ayakta kalmaya  alışmış bir milletiz, bunların hiçbirisi sökmeyecek,  mukadder olan gerçekleşecek ve Allah’ın izniyle,  bu millet etrafımızdaki  perişanlık içerisinde  kıyım içerisinde  Müslüman milletleri  ve dünyanın diğer mazlum milletlerinin  ümit ışığıdır, kurtarıcısıdır,  bu gerçekleşecek bundan emin olunuz”dedi.

Konuşmasında, Türkiye’de halen 181 üniversite olduğunu da vurgulayan Şahin, bunların 16’sının kapatıldığını, 130 civarında devlet üniversitesi ile 40 kadar vakıf üniversitesinin bulunduğunu kaydetti. Selçuk Üniversitesi’nin bu üniversiteler arasında  öğrenci sayısı en kalabalık ikinci üniversite olduğuna vurgu yapan Şahin, geçen yıllarda öğrenci sayılarının 88 bin iken bu yılki yerleştirmelerle bu sayının 94 bine çıktığını, Mevlana Üniversitesi ve diğer kapatılan üniversitelerden gelen öğrencilerle bu sayının 96-97 bini bulacağını söyledi.

Selçuk Üniversiteli olmanın bir şans olduğunu konuşmasında vurgulayan Şahin,  bilimsel kriterlere göre yenilikçi ve girişimci üniversiteler olarak Selçuk Üniversitesi’nin  12’nci sırada çıktığını da anlattı. Her yıl Selçuk Üniversitesi’nden 22 bin civarında öğrenciyi mezun ettiklerini  de konuşmasında vurgulayan Şahin, bunda da çok başarılı olduklarını, mezunlarının iş bulmada da çok başarılı olduklarını düşündüğünü kaydetti. Ama bunun yetmeyeceğini dile getiren Şahin, üniversitenin tek misyonunun bu olmaması gerektiğini, bir şeyler de üretmesinin lazım geldiğini belirtti. Üniversiteler olarak önce bilginin üretilmesi, ardından tarihten gelen bilgiyi işleyerek sosyal, fen ve sağlık açısından bunu da ürüne dönüştürmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, üniversite olarak hayata geçirmek istedikleri projelerden de söz etti. Ürüne dönüştürmede ciddi sıkıntılarının olduğunu kaydeden Şahin, daha sonuç alacak projeler üretmek gerektiğini vurgularken, üniversite olarak kurmak istedikleri güneş enerjisi santrali projesinden bahsetti. Bu projenin onaylanarak 2016 yılı bütçesine girdiğini anlatan Şahin, önümüzdeki günlerde Selçuk Üniversitesi’nin Beyşehir Kampüsü de dahil elektriğini Konya’da üretip, MEDAŞ’ın hatlarına vermeye başlayacağını müjdeledi. Yerli otomobil üretimine ilişkin projelerinden de söz eden Şahin, Konya’da yüksek teknolojili tohumculuk bitki ve hayvan ıslahı ile ilgili bir merkez kurulmasına yönelik projeyi de hazırladıklarını kaydetti.

BEYŞEHİR’DEKİ YÜKSEKÖĞRENİM ÇITASI GİDEREK YÜKSELİYOR

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, salonu dolduran öğrencilere seslenirken,  Beyşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsetti; Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır” sözünü hatırlattı. Beyşehir’de güneşin neşe ile doğduğunu, hüzünle battığını ve ilçedeki doğal güzelliklerin fotoğraf karelerine de konu olduğunu, ilçenin dünyanın her yerinden ziyaretçi alan bir yer olduğunu vurgulayan Özaltun, Beyşehir’de okumanın özellikle Selçuk Üniversitesi’nde öğrenim görmenin bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Kendisinin de Selçuk Üniversitesi’nden mezun bir öğrenci olduğunu anlatan Özaltun, üniversite öğrencisi ve üniversiteli olmanın ne demek olduğunu  da çok iyi bildiğini ve o yüzden onların her zaman yanında ve destekçisi olmaya özen gösterdiğini vurguladı. Özaltun, Beyşehir’deki yükseköğrenim kurumlarındaki eğitimin yüksek çıtaya sahip olduğuna da dikkat çekerken, bu çıtanın Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü görevine gelen Prof.Dr.Mustafa Şahin’le birlikte daha da yükseleceğini ve eğitimin kalitesinin kat be kat artacağına inandığını dile getirdi. Özaltun, Beyşehir’de yükseköğrenime yeni başlayan öğrencilere geçtiğimiz yıllarda Beyşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri çalışma ve sosyal etkinliklerden söz ederken, kendilerine projelerle gelmeleri halinde her türlü desteği vereceklerinin sözünü verdiklerini hatırlattı. Bu sözlerinin halen arkasında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini anlatan Özaltun, kampüse ve kampüsteki yükseköğrenim kurumlarına ismini veren hayırsever işadamı Ali Akkanat ve Akkanat ailesine duydukları şükran ve minneti bir kez defa ifade etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kampüsteki fakülte ve yüksekokulların dekan ve müdürleri de yaptıkları konuşmalarda, yeni akademik yılın Selçuk Üniversitesi’ne ve Beyşehir’e hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundular.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin ile hayırsever işadamı Kamil Akkanat’a günün anısına  Beyşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan birer tablo hediye edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL