ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Avcılık Paylaşımlarına Sanal Takip

        BEYŞEHİR – Türkiye’de, Ağustos ayında başlayan 2014-2015 av dönemi devam ederken, elektronik ortama taşınan avcılık faaliyetlerinin usulüne uygun olarak yapılıp yapılmadığı, sosyal medya aracılığıyla da sanal ortamda takip ediliyor…

Avcılık Paylaşımlarına Sanal Takip

        BEYŞEHİR – Türkiye’de, Ağustos ayında başlayan 2014-2015 av dönemi devam ederken, elektronik ortama taşınan avcılık faaliyetlerinin usulüne uygun olarak yapılıp yapılmadığı, sosyal medya aracılığıyla da sanal ortamda takip ediliyor. Elektronik ortamda paylaşılan görsel ve veriler, kaçak avcılık yapıldığının tesbiti veya suç teşkil ettiği takdirde, ilgili kişiler cezadan kurtulamıyor.
        Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel birimde Türkiye genelinde yapılan ve sosyal medya aracılığıyla elektronik ortama taşınan avcılık faaliyetleri sıkı takip altına alındı. Özel birim tarafından sosyal medyada paylaşılan görseller, yorum ve dökümanlar büyük bir titizlikle incelenip taranırken, usulsüz ve kaçak avcılık yaptığı belirlenenler ilgili illerdeki ilgililere ulaşılarak yaşadığı yerlerde kimlik ve adres tespiti yapılmasının ardından haklarında idari para cezası ve tazminat cezaları uygulanıyor.
         Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, yaptığı açıklamada,16 Ağustos 2014 tarihinde başlayan yeni av sezonu nedeniyle sorumluluk alanı olan ilçelerde avcılık faaliyetlerinin 24 saat esasına göre yaptıkları denetim ve kontrollerle sıkı bir şekilde takip altına alındığını söyledi.
       Yaptıkları denetim ve kontrollerin yanısıra avcılık faaliyetlerinin son dönemde farklı yöntem ve uygulamalarla sosyal medyada paylaşılan veriler aracılığıyla da denetlenip mercek altına alındığını belirten Şener, uyguladıkları idari para cezalarının 537 liradan başladığını, en yüksek tazminat bedelinin ise 60 bin liraya kadar çıkabildiğini hatırlattı.
        Avcılık faaliyetlerinin sosyal medyada paylaşılması sonucu usulsüz avlandıklarına dair kendilerine bildirilenler hakkında işlem yapmak üzere idari tahkikat başlattıklarını anlatan Şener, çalışmalarda Jandarma ve Polis teşkilatlarının da kendilerine destek verdiğini söyledi. Kolluk kuvvetleri tarafından bulunan, isim ve adresleri belirlenen yasa dışı avcılık yapanlar hakkında öngörülen cezai işlemleri uyguladıklarını belirten Şener, vatandaşların  görsel ve verileri paylaşırken bunların suç teşkil edip etmediğine de dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti. 
        Şener, avcılığın belli kurallara tabi olduğunu, belgeli dahi yapılsa bunun belli gün ve av hayvanı sınırlamasına tabi olduğunu da vurgulayarak, “Avcılar, avcılığın serbest olduğu dönemlerde bile çarşamba, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde avlanabilmelerine izin verilmiştir. Bunun dışındaki günlerde avcılık yapılması yasak kapsamına giriyor. Avcılar, bunlara dikkat etmeli, av limitlerine ise uymalıdır. Sorumluluk alanımızda, kaçak avcılık ya da usulsüz avlandığı sosyal medyada paylaştıkları görüntü, fotoğraf ve yazılarıyla belirlenenlere, öngörülen cezalar vakit geçirilmeden tatbik edilmektedir” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL