ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Güzel Sanatlar Görücüye Çıktı

BEYŞEHİR – SÜ Ali Akkanat Kampüsü’ndeki Ali  Akkanat Sanat Galerisi’ndeki karma serginin açılışını Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi..

Beyşehir’de Güzel Sanatlar Görücüye Çıktı

BEYŞEHİR – SÜ Ali Akkanat Kampüsü’ndeki Ali  Akkanat Sanat Galerisi’ndeki karma serginin açılışını Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hüseyin Elmas, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Alagöz birlikte gerçekleştirdi.
       SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hüseyin Elmas, serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl güzel sanatlar fakültesinin 40.kuruluş yıldönümünü kutladıklarını anımsattı.  Bu kapsamda, Konya ve değişik illerdeki fakültelerde de benzer sergileri açtıklarını anımsatan Elmas, “Burada da 4.ayak olarak bu sergimizi açıyoruz. Burada fakültemizin öğretim elemanları tarafından yapılmış hat, tezhip, minyatür, heykel ve takı tasarım gibi eserler var. Umarım beğenirsiniz.”diye konuştu.
      Katılımcılar açılışın ardından sergiyi gezerken eserler hakkında bilgiler aldı.
      SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Elmas, yaptığı açıklamada, Beyşehir’de bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri sergide fakültede görev yapan 22 öğretim elemanının yaklaşık 125 civarında eserlerinin gözler önüne serildiğini belirtti. Elmas,  yağlı boya ve sulu boya baskı tekniğinde ve farklı tekniklerde yapılan resimlerin yanı sıra, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nün içerisinde yer alan  halı, resim, kilim, seramik gibi çalışma örneklerinin de yer aldığı serginin beğeni toplamasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
        Sergide gravür baskı tekniği ile yapılmış 5 eserinin bulunduğunu belirten Güzel Sanat Fakültesi  Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Uğur Atan ise, teknik çalışmayla ilgili bilgiler verdi. Gravür baskı tekniğinin çinkoda aside yedirmeyle gerçekleştirildiğini anlatan Atan, bölgenin coğrafyasında bulunan manevi havanın gravür sanatıyla tasarlanması ve yine Mevlevilerin kend  beslediği dini simgesi olan hattı sentezlemek suretiyle oluşturduğu kompozisyonlarla çalışmalarını tamamladığını söyledi.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL