BEYŞEHİR – Beyşehir gölü sahilinde oluşan, bitki ve sazlar Doğa Koruma ve Milli Paklar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen sulak alan traktörü ile temizleniyor. Beyşehir Gölü Çevre ve Doğa Koruma..
BEYŞEHİR – Beyşehir gölü sahilinde oluşan, bitki ve sazlar Doğa Koruma ve Milli Paklar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen sulak alan traktörü ile temizleniyor.
Beyşehir Gölü Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, halk arasında sazlık olarak bilinen istenmeyen kamışlar nedeniyle göl açıklarının görüşünü engellemesi üzerine İlçe Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarla temizlendiğini söyledi.
Vatandaşlardan gelen istek üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden alınan izinle ilçe merkezinin göl sahilindeki bölümler bir süredir Beyşehir Belediyesi tarafından insan gücüyle temizlendiğini belirten Tan, bu çalışmalara ilçeye gönderilen sulak alan taşıtının da dahil olmasının büyük katkı sunduğunu belirtti.
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un girişimi sonucu Beyşehir Gölüne Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından İsveç’ten ithal modern teknoloji ürünü sulak alan taşıtının gönderildiğini belirten Tan, bu nedenle Beyşehir halkı adına Konya milletvekili Babaoğlu, Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürüne teşekkür etti.
İthalatçı firmanın Genel Müdürü Ahmet Candan da, Beyşehir gölü kıyılarında mesai yapmaya başlayan makinenin aslında bir su traktörü olduğunu, amfibik sulak alan taşıtı diye bilindiğini söyledi. Sulak alan taşıtının karada, çamur, balçık ve bataklık alan ile su ve karda yürüme kabiliyetine sahip çok işlevli bir makine olduğunu vurgulayan Candan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu makine İsveç’ten ithal bir makine. Biz insanlar teknolojiyi iyi kullanmakla beraber bazı organik atıkları kontrol edemiyoruz. Gübreler, zirai ilaç ve buna benzer şehirsel atıklar gölleri kirletebiliyor. Kirlenen göllerde organik atık miktarı yükselince doğal olarak sazlık, istenmeyen sucul habitat da ortama hakim olmaya başlıyor. Burada doğal dengeyi sürdürülebilir kılmak gerekiyor. Bunun için de zaman zaman hayvan ve insan gücünden, zaman zaman da teknolojinin bu tür nimetlerinden istifade etmek gerekiyor” dedi.
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)