BEYŞEHİR – Kıbrıs’ta, Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören Beyşehirli görme engelli Abdullah Alaboğa için Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi kitapları elektronik ortama aktarmaya başladı. Yakın Doğu Kütüphanesi’nin..
BEYŞEHİR – Kıbrıs’ta, Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören Beyşehirli görme engelli Abdullah Alaboğa için Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi kitapları elektronik ortama aktarmaya başladı. Yakın Doğu Kütüphanesi’nin görme engelliler için üstlendiği bu katkı, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Abdullah Alaboğa’yı da memnun etti. Alaboğa, bu çalışmanın kendisini gururlandırdığını söyledi.
Alaboğa sadece kendisi için yapılan kitapların yarın başka görme engelliler için kullanılacağını belirtirken, bunun zahmetli bir iş olduğunu kaydetti. “Engelleri kaldıralım” diye konuşan Alaboğa, engelsiz bir ülke için çalıştıklarını dile getirirken, Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür etti.
Alaboğa, görme engelli insanların üniversitelerde okuyabilmesi için bunun önemli bir adım olduğunu kaydederken, kitapları sadece elektronik ortamda okuyabildiklerini kaydetti. Tarayıcı aracılığıyla kitapların bilgisayara aktarıldığını belirten Alaboğa, PDF dosyası olarak kaydedilen metnin word dosyasına aktarıldığını ve bir program aracılığıyla ise dinleyebildiğini ifade etti. Alaboğa, bu işlemi yapmanın kendisi için çok zaman aldığını vurgularken, Yakın Doğu Üniversitesi’nin umut ışığı olduğunu dile getirdi.
ŞİMDİ DE RADYOCU OLDU…
Abdullah Alaboğa, çalışkan kişiliğinin aynı sıra YDÜ Radyo’sunda da “1 Konu 1 Konuk” isimli programı sunuyor. Haftada iki gün canlı olarak programının yayınlandığını kaydeden Alaboğa, Yakın Doğu Üniversitesi’nde birbirinden seçkin ve değerli öğretim üyelerinin bulunduğunu ve bu isimlerle program yapmaktan zevk aldığını ifade etti.
Okula başlar başlamaz yaklaşık 4 aydır radyodan canlı olarak yayınlanan ‘1 konu, 1 konuk’ programını sunduğunu belirten Alaboğa, konuklarına ise sosyal paylaşım sitelerindeki hesapları vasıtasıyla ulaştığını belirterek, “Akademisyen konuklarımla sosyal hayata ilişkin her türlü konuda haftada 2 gün, 2 saat boyunca söyleşi yapıyoruz.”dedi.
Radyoda program yapma fikrinin, okulda engelliler günü nedeniyle düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmanın ardından İletişim Fakültesi Dekanı’ndan geldiğini anlatan Alaboğa, ‘Hocamız, diksiyonumun uygun olduğunu belirterek, böyle bir teklifte bulundu. Ben de kabul ettim. 4 aydır 30’un üzerinde program yaptım. Şu anda bunu hobi olarak sürdürüyorum. Ama gelecekte siyaseti de düşündüğümden kariyer için de bu tür programlar içerisinde yer almayı uygun buldum. Hem iletişimi kuvvetlendirmek anlamında da bu çalışma önemli. Memleketimde, Beyşehir Göl Gazetesi’nde köşe yazarlığı da yaptım. Beyşehir’e dönüşte, yine devam etmeyi düşünüyorum. Hedefim ise tabiî ki iyi bir avukat olabilmek. Bu yönde tahsil hayatımı sürdürüyorum.”
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)