ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kalaycı; Şeb-i Arûs Konya Dışında

  ANKARA – Konya’da Hazreti Mevlana’nın 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri yapılmaktadır.  Ölümü “Vuslat” yani  ‘Sevgiliye, Cenab-ı Hakk’a kavuşma anı’, ölüm gününü ise “Şeb-i Arus”, yani ‘Düğün Gecesi’ olarak tasvir..

Kalaycı; Şeb-i Arûs Konya Dışında

 

ANKARA – Konya’da Hazreti Mevlana’nın 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri yapılmaktadır.  Ölümü “Vuslat” yani  ‘Sevgiliye, Cenab-ı Hakk’a kavuşma anı’, ölüm gününü ise “Şeb-i Arus”, yani ‘Düğün Gecesi’ olarak tasvir eden Hazreti Mevlana’yı rahmetle anıyor, insan, tabiat ve Allah sevgisinin ve yüksek fikirlerinin insanlığı ilelebet aydınlatmasını diliyorum.
            Konya’da yapılan Vuslat yıldönümü etkinliklerinin son günü olan 17 Aralık 2012 akşamı Şeb-i Arus programı gerçekleşecektir.

            Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İstanbul’da 15 Aralık Cumartesi akşamı Şeb-i Arus töreni yapılacağı haberi Konya’da şaşkınlıkla karşılanmış ve Konyalıların haklı olarak büyük tepkisine neden olmuştur.

            Sayın Başbakan’a ve hükümete sesleniyorum. Konya dışında yapılacak bu törene engel olun. Alternatif Şeb-i Arus törenleri düzenlemek hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir.

            Nasıl ki Ertuğrul Gazi’yi anma etkinlikleri Söğüt’te, İstanbul’un fethi etkinlikleri İstanbul’da, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleri Hacıbektaş’ta yapılıyorsa Hazreti Mevlana’yı anma, Vuslat ve Şeb-i Arus Etkinlikleri de 50 yılı aşkın bir süredir ve aralıksız bir şekilde Mevlana diyarı ve yurdu olan Konya’da yapılmaktadır. Hazreti Mevlana’yı anlamak, tüm insanlığa ışık tutan ve sevgiyi, hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak için her zaman ve her yerde çalışmalar yapılsın.

            Ama bırakın da, Hazreti Mevlana’yı anma etkinlikleri, Şeb-i Arus programı bütün ihtişamıyla Konya’da yapılmaya devam etsin.

            Ben başta Konya milletvekili arkadaşlarım olmak üzere tüm Konyalıları Hazret-i Mevlana’ya, Şeb-i Arus’a sahip çıkmaya davet ediyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL