ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kuş cenneti gibi

       BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde havaların ısınması ile birçok tür gökyüzünde sürüler halinde uçarak seyrine doyum olmayan görüntüler oluştururken, birçok tür ise ağaç tepesi gibi yüksek yerlerde yaptığı..

Kuş cenneti gibi

 

     BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde havaların ısınması ile birçok tür gökyüzünde sürüler halinde uçarak seyrine doyum olmayan görüntüler oluştururken, birçok tür ise ağaç tepesi gibi yüksek yerlerde yaptığı yuvalarla dikkati çekiyor.
       Geçtiğimiz yıllarda yapılan sayımlarda 78 kuş türüne rastlandığı belirtilen Beyşehir Gölü Milli Parkı, Beyşehir’deki sulak alanlar içerisinde en çok sakar meke türünün yaşadığı bir mekan olarak biliniyor. Bunun yanı sıra bu yıl ise leylek ve bazı türlerin popülasyonunda artış gözlendiği belirtilen gölü birçok tür üreme ve konaklama alanı olarak değerlendirirken, bazı türler ise göç güzergahı olarak kullanıyor.  
       Üreme döneminde Beyşehir Gölü’nün sazlık kesimleri ile sakin olduğu için adalarını kullanan kuşlar, yüksek kesimlere yuvalar yapıyor. Bu yuvalara yumurta bırakan türlere en büyük tedirginliği insanlar yaşatabiliyor. Bu durumda, yuvasını terk etmek zorunda kalan türler dünyaya getirecekleri fertleri kaybetme riski ile karşılaşabiliyor.
        Bu nedenle, yetkililer özellikle üreme döneminde yuvalara yaklaşılarak kuşların rahatsız edilmemesi, çevresinde dolaşılıp ürkütülmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL