Hafta nedeniyle Beyşehir Halk Kütüphanesi’nde dün bir program düzenlendi. Programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Selçuk Üniversitesi (SÜ)Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı..
Hafta nedeniyle Beyşehir Halk Kütüphanesi’nde dün bir program düzenlendi. Programa Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Selçuk Üniversitesi (SÜ)Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Murat Sezgin,Selçuk Üniversitesi (SÜ)Beyşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen,İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, İlçe Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Beyşehir İlçe Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, kütüphanenin tarifini yaparken, Beyşehir’deki tarihçesinden ve faaliyetlerinden söz etti. Beyşehir Halk Kütüphanesi’nde 26 bin 189 kitabın bulunduğunu belirten Yeşilyurt, 2011 yılı içerisinde 68 bin 620 okuyucunun bu kitaplardan faydalandığını söyledi. Yeşilyurt, aynı dönemde kütüphaneden okumak üzere ödünç kitap alan okur sayısının ise 11 bin 998 olduğunu kaydederek, Beyşehir’e bağlı Doğanbey, Yenidoğan ve Huğlu kasabalarında da 1’er tane kütüphanenin faaliyet gösterdiğini belirtti.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de, konuşmasında kitabın ve bilginin önemine dikkat çekti. Geriye doğru bakıldığında, medeniyet tarihinde yazının icadıyla birlikte insanların oluşturdukları kültürel zenginlikleri, bilgi birikimini yazıyla kendisinden sonraki insanlara hep ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Başıbüyük, bu yazının o günlerde taşlara yazıldığını ve ağaçlara kazındığını vurguladı. Kağıt kullanımının başladığı dönemle birlikte kitaplar halinde bu bilgi aktarımının sürekli devam ettiğini kaydeden Başıbüyük, “Biz bugünkü bilim teknoloji seviyesini yazıyla birlikte kitaplara borçluyuz. Gerek Türk, gerekse dünya milletlerinin tarihinde şöyle bir gezecek olursak, okumaya, bilim adamına, sanata öncelik ve önem veren devlet adamları hep başarılı olmuşlar ve halklarını mutlu etmişlerdir. Sanat, bilim, kültür ile kütüphaneler kitapların bir araya gelmesiyle oluşmuşlardır. Biz de kendi tarihi kökenimize baktığımızda ilime ve bilim adamına çok önem vermişiz.”dedi.
Konuşmaların ardından kütüphaneden en çok kitap okuyan isimlere çeşitli ödüller verildi. Günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiirlerin ardından kütüphane salonunda oluşturulan bir kitap sergisinin açılışının protokol tarafından gerçekleştirilmesinin ardından program sona erdi.
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)