Romanya South-East Üniversitesi Rektörü Filip Stanciu, “Anadolu’da Türk-İslam Medeniyeti” adlı proje kapsamında Konya’nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti. Beyşehir Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Kampüsü’nü ziyaret eden Rektör Stanciu ve..
Romanya South-East Üniversitesi Rektörü Filip Stanciu, “Anadolu’da Türk-İslam Medeniyeti” adlı proje kapsamında Konya’nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.
Beyşehir Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Kampüsü’nü ziyaret eden Rektör Stanciu ve beraberindeki akademisyenler ve öğrenciler, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni de gezdi. Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’ndaki ziyaretinde,Beyşehir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Stanciu, proje hakkında bilgiler verdi. Rektör Stanciu, “Projemiz geçen yıl başladığımız bir projenin parçasıydı. Romanya South-East Üniversitesi’nin bir projesi olan Kapadokya 2012 projesidir. Projenin içinde Eşrefoğlu Camisi’nin yanı sıra Kapadokya’ya gidip bilgiler almak da var. Dikkatimi çeken şey ise buradaki arkadaşlardan çok miktarda yardım almamız. Biz de bundan sonra Beyşehir’in elçisi olarak ilçeyi gittiğimiz bütün Avrupa ülkelerinde tanıtmak için çaba göstereceğiz. Burada olmaktan çok memnunuz ve projemizi başarı ile bitireceğiz. Romanya’da sivil toplum örgütleri buradaki gibi poğaça, börek türü şeyleri yapıp gelenlere ikram etmezler. Bunun için de AYDER Kadınlar Derneği’ne de
teşekkür ederim” dedi.
SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Çelik ise, Romanyalı misafirleri Beyşehir’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik, bu tür faaliyetlerin medeniyetlerin kaynaşmasında önemli rolü olduğunu kaydetti. Çelik, daha sonra konuklarına Beyşehir’in tarihi Taşköprüsü’nün kabartma tablosunu hediye etti.
Rektör Stanciu ve beraberindekiler daha sonra Beyşehir Kaymakam Vekili Oktay Ateş’i ziyaret etti.Beyşehir’i çok güzel bulduğunu ifade eden Stanciu, bu tür ziyaretlerle çok sıkı ilişkiler geliştirdiklerini ve üniversite olarak batı toplumuna Beyşehir’i tanıtmayı misyon edindiklerini söyledi. Kaymakam Vekili Ateş ise, bu tür iletişimlerin hem milletleri yakınlaştırdığını, hem de eğitim ve kültür alanında karşılıklı paylaşımı aktardığını belirtti. Ateş, bu ziyaretlere karşılık kendilerinin de en kısa sürede Romanya’ya gelmek istediklerini kaydetti. Stanciu ve beraberindekilerin son ziyaret durağı Beyşehir Belediye Başkanlığı oldu. Stanciu, Türkiye’ye birkaç yıldır sürekli gelmesine rağmen ilk kez bir belediye başkanının ofisine geldiğini anlatırken, şunları kaydetti:
“Tarihler ve kültürler açısından bizi çok ilgilendiren bir bölgede oturuyorsunuz. Uzmanlık alanım da Osmanlı tarihi olduğu için bu coğrafya hakkında geniş bir bilgiye de sahibim. Gelmeden önce de birçok kişiyle görüşüp gerekli bilgiler aldım. Maalesef dışarıdaki insanlar bunları çok fazla tanımıyorlar ve bizim gezdiğimiz dünya yani Avrupa tarafı bunlardan bihaber, bu da onlar için çok büyük bir kayıp. Projemizin amacı da bu bölgedeki güzellikleri, tarihi öğrenmek ve Avrupa çevresine bunları aktarmak. Projeden sonra da en az üç dilde bir tanıtım metni yayınlayacağız. Projeyi de sizlerin desteğiyle başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum.”
Belediye Başkanı Taşcı da, konuklarını ilçede görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, karşılıklı olarak birer plaket takdiminde bulundular.
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)