KONYA – Buluşmada Başkan Özaltun’a eşlik eden Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Nevzat Demirel de, Beyşehir’in sanayisi ve bölgedeki silah üretimi ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Işık’ın kendisine..
KONYA – Buluşmada Başkan Özaltun’a eşlik eden Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Nevzat Demirel de, Beyşehir’in sanayisi ve bölgedeki silah üretimi ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Işık’ın kendisine aktarılan Beyşehir’in silah üretimindeki Pazar payı ile istihdama sağlamış olduğu katkı çok ilgisini çekti. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve KSO Başkanı Memiş Kütükcü’nün de yer aldığı buluşmada Bakan Işık’a günün anısına Beyşehir’de üretilen yerli yapım bir av tüfeği hediye ederken Beyşehir’e davet etti.
Bu arada, Konya Sanayi Odası’nın (KSO) 40. kuruluş yıldönümünde 40 yıllık üyelere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle ödülleri verildi.
Konya Sanayi Gecesi adıyla bir otelde düzenlenen törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, devletler kurmuş bir milletin evlatları olduğumuzu belirterek, “Bizim medeniyetimizin temelinde sevgi, barış, kardeşlik var. Ecdadımız bu toprakların bize ilelebet yurt olması için canlarını vermişler. Dünyada medeniyet inşa etmiş milletlerdeniz. Özellikle İslam medeniyeti dünyaya çok büyük hediyeler sunmuş. İslam’ın doğuşundan ve ilk gelişme yıllarından itibaren İslam dünyası dünyanın en gelişmiş toplumları olarak dünyanın gidişatına yön vermiş. Bunu kılıçla, silahla yapmamış, ilim ve gönlü birleştirerek yapmış. Bilim adamı olmak için dine şaşı bakmak gerekmiyor. Dünyanın en önemli bilginlerinin dine bakışı pozitiftir ama son yüzyılda bunda çok farklı anlayışlar ortaya çıktı. Maalesef özellikle son 300 yılımızda bilime, sosyal bilimlere verdiğimiz değer azaldıkça milletimiz açısından bir duraklama yaşandı. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Şimdi yeni bir sıçrama yapmanın, en fazla yoğunlaşmamız gereken alan bilim ve teknolojidir. Bu açıdan Konya’yı önemsiyoruz. Konya her yönüyle bizim kültür başkentimiz. Bu açıdan özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza bilim merkezi yapılmasında gösterdiği destek ve emek için teşekkür ediyorum. Biz de TÜBİTAK olarak sergi desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Bilim sergilerini yerli olarak tasarlayacağız ve üreteceğiz. Özellikle sayın Başbakanımızın Dışişleri Bakanı iken bu konuyu ne kadar yakından taklip ettiğini biliyorum. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “13. yüzyıldan başlarsak Konya o zamanlarda coğrafyanın en muhteşem şehri, en önemli şehri. Selçuklu payitahtı o zamanın ticaretin ve zanaatın idari ve siyasi merkezi konumunda. Sonra önemini bir hayli kaybetmiş ve 40-50 sene önce tamamen bir tarım şehri olarak anılan, buğday ambarı diye tabir edilen bir şehir. Fakat bugün hamdolsun Konya’mız gerek üretim gücüyle, gerek üniversiteleri ile kamu yatırımlarıyla, yerel yönetimdeki yatırımlarıyla çok farklı bir noktada ve Konya artık geçmişi kadar önemli, görkemli bir geleceğe doğru yürüyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 40 yıllık üyeler ile hayatta olan eski oda başkanları ve meclis başkanlarına plaket verildi, 40. yıl pastası kesildi.
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)