Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Konya Kızılay Kan Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen kan toplama kapanyasında rekor seviyede..
Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Konya Kızılay Kan Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen kan toplama kapanyasında rekor seviyede kan bağışı gerçekleştiğini belirtti.
Bir yılda iki dönemde gerçekleşen kan bağışında toplamda 220 ünite kan toplandığını bildiren Öztürk, şunları kaydetti:
“Kan bağışının ilk dönemi 31 Ekim -1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşmiş ve 107 ünite kan toplanmıştır. Güz döneminde toplanan kanlar Van depremzedelerine gönderilmiştir. Kampanyanın ikinci dönemi ise geçtiğimiz hafta 12- 13 Martta gerçekleştirilmiştir. İki gün boyunca süren kampanyada dönemsel olarak yine rekor sayıda 113 ünite kan bağışı gerçekleşmiştir.Geçtiğimiz yıllarda yapılan kampanyalara göre bu yıl rekor sayıda kan bağışı yapılması bizleri gururlandırmıştır. Öğrencilerimiz ve personelimizin duyarlı bir davranış sergileyerek, katılım sayısını çok yüksek tutması bizleri mutlu etmiştir.
Ali Akkanat Kampusu Uygulama mutfağında gerçekleştirilen kampanyada Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğunun görev aldığı bildirildi. Topluluk Başkanı Ali Çapaş, yaptığı açıklamada, Kuş Gözlem Topluluğunun büyük çaba ve gayretlerinden söz ederken, bundan önceki sosyal konularda göstermiş olduğu gayretlerin, bundan sonra daha da artarak devam edeceğini bildirdi. Çapaş mart ayında büyük çapta ağaç dikimi müjdesini de verirken, üniversite öğrencilerinin bu şekilde okumuş oldukları şehre güzel bir hatıra bırakacağını sözlerine ekledi.
Diğer yandan, Konya Kızılay Kan Merkezi yetkililerinden Dr.Tuba Ceylan ise, kanın bir defalık değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye’de bağışlanan kan miktarının, ülkemizde kullanılan kan miktarından az gerçekleştiğini ve yurt dışından kan ithal edildiğini vurguladı.
Ceylan, kanın yüzde 56’sının yurt içinden temin edildiğini, kalan yüzde 44’lük bölümünün ise yurt dışından ithal edildiğini anımsattı. Sağlıklı bireylerin sistematik bir şekilde kan vermesinin üzerine vurgu yapan Dr.Ceylan, şunları kaydetti:
“Bu konuda Ali Akkanat Kampüsü öğrencilerinden gelen yoğun ilgiden çok memnun olduk. Personel ve öğrencilerine bu nedenle teşekkür ediyoruz. Üniversite öğrencilerinin bu ilgisine hayran olduk ve sayısal olarak en yüksek rakamın Beyşehir Üniversite öğrencilerinden gerçekleşmesi bizleri çok sevindirdi.”
$("#lock img").attr("width","100%"); $("#lock img").attr("style","");
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)